Το Γραφείο μας

Το Γραφείο “ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΟΥΓΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ” ιδρύθηκε το 1965, με κύριο αντικείμενο την κοστολόγηση και την σύνταξη τευχών Δημοπράτησης για Δημόσια Έργα. Συνεργαστήκαμε με πολλά μελετητικά γραφεία, κατασκευαστικές εταιρείες και ιδιώτες και με τα περισσότερα από αυτά συνεργαζόμαστε  μέχρι σήμερα.

Στην 48χρονη πορεία του Γραφείου μας, έχουμε καταγράψει πολύπλευρη εμπειρία για την Κοστολόγηση σε  σχέση με τον χρόνο σύνταξης του Προϋπολογισμού, με τα στοιχεία και το στάδιο των Μελετών των έργων, με τα Πρότυπα ισχύοντα Τεύχη και Τιμολόγια του  Υπουργείου Δημοσίων Έργων, με τις  απαιτήσεις των Υπηρεσιών, με το ποσό και την πηγή Χρηματοδότησης των έργων κ.ά. τα οποία  συνεκτιμημένα, μας οδηγούν σε κριτικά συμπεράσματα που κατά καιρούς έχουμε θέση υπ΄  όψη  των  Μελετητών των έργων αλλά και των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας.

Για μας,  η  Κοστολόγηση δεν είναι απλή αριθμητική πράξη, αλλά σύνθεση και αντιστοίχιση Ποσότητας / Τιμής ανά εργασία, απόλυτα προσδιορισμένη, ακριβής  και μονοσήμαντη. Η Κοστολόγηση αυτή, προϋποθέτει, Μελέτη σε επίπεδο Μελέτης Εφαρμογής,  συνεχή  συνεργασία Μελετητών και συντελεστών-συνεργατών της κοστολόγησης, Πρότυπα Τεύχη με αντικειμενικά στοιχεία προσδιορισμού  κόστους, σε κάθε χρονική περίοδο, αντικειμενικά και ασφαλώς προσδιορισμένα με ανάλυση τιμών Υλικών και Εργατικών. Σχεδόν σε όλες τις Ευρωπαϊκές Χώρες, έχουν υιοθετηθεί Ηλεκτρονικά Προγράμματα και Βιβλιοθήκες παροχής στοιχείων προσδιορισμού κόστους εργασιών (υλικών και εργατικών) τα οποία οδηγούν σε ασφαλή προσδιορισμό του Προϋπολογισμού ενός Δημόσιου Έργου. Ο Προϋπολογισμός ενός  Δημόσιου έργου,  είναι πολύ σημαντικό στοιχείο της μελέτης, για την ποιότητα και το κόστος υλοποίησης του έργου, αφού εντάσσεται στον Κρατικό Προϋπολογισμό αλλά και τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. Εμείς προσεγγίζουμε την πραγματικότητα, με την μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια συνδυάζοντας τα κατά καιρούς ισχύοντα πρότυπα και την ανάλογη έρευνα της αγοράς.

Γιώργος Γούγας


0 σχόλια στα “Το Γραφείο μας
7 Pings/Trackbacks για "Το Γραφείο μας"
 1. … [Trackback]

  […] Find More Info here to that Topic: gougas.gr/about/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Information on that Topic: gougas.gr/about/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Find More here to that Topic: gougas.gr/about/ […]

 4. u31 says:

  … [Trackback]

  […] Read More Info here to that Topic: gougas.gr/about/ […]

 5. … [Trackback]

  […] Read More on to that Topic: gougas.gr/about/ […]

 6. Kaws rock says:

  … [Trackback]

  […] Read More on that Topic: gougas.gr/about/ […]